vrijdag 16 augustus 2013

Vrijdag 16 augustus 2013

Behalve columns schrijven, is er uiteraard ook tijd voor andere dingen:

Vorige week woensdag de camper startklaar gemaakt en donderdags op weg.
Een prachtige rondrit door eigen "provincie" Hälsingland. Behalve zaterdag zat het weer een beetje tegen. Veel, heel veel regen, maar we zaten droog en gezellig. Zaterdag

middag een bos/survival wandeling gemaakt door één van de vele natuurparken in Zweden. Behalve prachtige plaatjes had ik er ook een teek aan overgehouden die ondanks beschermende kleding zijn weg had gevonden. Had zich nota bene in m'n bovenbeen ingevreten!
Pas 's zondags, na het douchen, kwam ik er achter. Met een tekentang vakkundig verwijderd. Voor de zekerheid maar even in de gaten houden op rode kringen......! ;-( 

Vandaag weer flink aan de houtarbeid geweest:
Al enkele jaren geleden was er een boom van zo´n vijfentwintig meter door de harde wind ontworteld en omgewaaid. Die lag dus geduldig te wachten op de ronkende motorzaag, want het houthok kan nog voller.
Nu lag de boom niet bepaald in toegankelijk terrein, dus met het nodige klim en klauterwerk het woud in. Eerst gestript van z'n zijtakken en toen in draagbare moten gezaagd. Dat was het makkelijk
ste deel. Toen al klauterend met zware hompen hout op de nek richting huis. Het grootste deel is nu binnen, morgen de rest. "Onderweg" nog een aantal dode exemplaren gezien en die gaan dus ook letterlijk en figuurlijk voor de bijl.
Uit een verzameling van vierenvijftig procent bos dat Zweden telt over een oppervlakte van vierhonderdvijfennegentigduizend vierkante kilometer, zal men die paar bomen toch niet missen?!
"Na gedane arbeid is het goed eten!" Als variant. Het plan om gekookte aardappeltjes met rode kool en een stukje kip te bereiden werd al gauw terzijde geschoven. Na één blik stond de "vetsmelterij" al geurend te dampen voor het schuurtje. Soms, let wel, soms is dat zo lekker; een vette bek! 
 Wat een begin van een welverdiend weekend.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten