zaterdag 15 juni 2013

Vrijdag 14 juni 2013

De "studenten" van onze docent Margit (Madam Mikmak) waren uitgenodigd voor een feestje bij haar thuis. Grillen, oud Zweedse spelletjes, muziek, kortom: gezelligheid.
"Alle ballen verzamelen" om 08.30 uur. Er stonden twee minibusjes klaar om ons te vervoeren. Nu moest ik 's middags naar Gävle, dus ging ik met eigen vervoer.
Keurig om klokslag half negen stond ik bij school. Geen hond te bekennen!
Dan maar in school kijken. Alleen assistent Lennart liep daar rond.
Maar even informeren. "We spreken half negen af, opdat we zeker weten dat iedereen er om negen uur is, zodat we kwart over negen kunnen vertrekken!" ???
OHWW..? Nou ja...... Toen we om half tien vertrokken, gingen we via allerlei sluiproutes langs herbergjes om ons te laten zien dat we daar de Midzomernacht feesten kunnen vieren. Die beginnen volgende week. Drie dagen lang wil men dan niet gestoord worden met aardse problemen. Een soort carnaval dus, maar dan zonder verkleedpartijtjes.
Eindelijk bij Margit aangekomen, was er niemand aanwezig. Het huis stond van voor naar achter open en iedereen kon in- en uitlopen. Om kwart over tien werd de bbq opgestookt en om half elf zat (bijna) iedereen aan de broodjes "hamburgare". Grote afwezige was de gastvrouw zelf en we hebben haar ook niet gezien! Ze zou in Göteborg zijn, maar verder ging de uitleg niet. Ook na herhaaldelijke navraag kwam er géén nadere info.
Dagelijks wordt de school bezocht, maar omdat de weekindeling er na volgende week voor mij anders uit gaat zien, vandaag de "hoofdjuf" toch maar even op de hoogte stellen. Margit was niet op school, zou nog steeds in Göteborg zijn. Niemand wist waarom, wanneer ze weer terug kwam en of........?????
Dan maar bij de administratie langs voordat ik een "ongeoorloofd afwezig" aan mijn broek krijg. Ook daar hulde men zich in hardnekkig stilzwijgen over de afwezigheid van MM. Dan houdt het een keer op..... heb haar maar een email gestuurd in de hoop dat ze dat leest.
Het is een volwassen vrouw van begin zestig, maar toch maak je je (hopelijk ten onrechte) ongerust............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten