zaterdag 15 juni 2013

Donderdag 13 juni 2013

De 'språkpraktikplats' is binnen!! In het zwembadcomplex van Gävle.
Het was een erg prettig en waardevol gesprek met de "Schemaansvarig" (beleidsverantwoordelijke) Ma
ts en twee "sleutelfiguren", zoals hij ze zelf noemde.
Voornamelijk in het Zweeds werd er alle tijd genomen voor een voorstellingsronde.
Het is een prachtig complex. Binnenbaden voor zwemlessen, therapiebaden voor doelgroepen, een vijfentwintig meter wedstrijd bad met acht banen en een subtropisch gedeelte met glijbanen. Een wildwaterkreek, heet water pools en alle andere toeters en bellen die daar bij horen.
Verder zijn er sauna's, warmte ruimtes, relaxlokalen, een gymnastiekhal met fitness ruimte en natuurlijk de kiosk met de nodige versnaperingen, want zwemmen maakt hongerig. Buiten is er een vijftig meter wedstrijd bad, twee ondiepe baden met glijbaan, een klimwand boven het water en natuurlijk een grote zonneweide. Voor wie het niets zegt, zal er ook niks mee hebben, maar ze hebben een machinekamer waar je van gaat kwijlen.
Na twee uur praten en de rondleiding was het voor Mats wel duidelijk.
Hij wilde wel graag iemand binnen de organisatie met zo'n vijfentwintig jaar ervaring in de zwembad wereld. Volgende week maandag begint de eerste werkdag om 06.00 uur! Het zwembad is in Gävle en dat is 75 km van Ljusne. Nu ligt Ljusne aan de E4, dus de reistijd is ongeveer drie kwartier (wekker gaat om 04.00 uur). Dat is redelijk als je nagaat dat Zweden veertig keer zo groot is als Nederland. Veel Zweden moeten dus reizen om op het werk te komen.
De eerste opdracht is ook al binnen. Een rapport maken met suggesties en inventariseren wat voor verandering cq verbetering in aanmerking komt. Ook beleidsmatig is men geïnteresseerd in mijn opvattingen, want het beleid stamt nog uit de tijd dat het bad gebouwd werd, zestien jaar geleden. In het besef dat je je daarmee op glad ijs begeeft (en dat in een zwembad), was men hierover zeer open.
We zullen zien...... Omdat het een språkpraktikplats betreft en dus (nog) geen betaalde baan ("slechts" een vergoeding) zijn er wel drie vacatures op te vullen door de juiste personen. Als het van beide kanten voldoet, kan ik in aanmerking komen voor een vaste baan.
Zou ik misschien de juiste persoon op de juiste plaats kunnen en mogen zijn.....? ;-)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten