maandag 17 juni 2013

Maandag 17 juni 2013

De eerste werkdag zit er op! Vanmorgen (vannacht) ging de wekker om vier uur.
Early to bed and early to rise....... en bovendien: om die tijd is het hier al klaar lichte dag. Het opstaan was dus niet zo'n groot probleem.
Alles wat ik nodig dacht te hebben stond al klaar in de sporttas. Lekker een ontbijtje met een glas vers geperst sinaasappelsap en een kopje thee en de dag kon beginnen. De poesjes lagen nog gezellig met z'n tweeën in één mandje en keken met een verontwaardigde blik achterom toen ik ze met gepaste dwang de deur uitzette.
Om vijf uur de E4 op richting Stockholm. Zover ging de rit gelukkig niet, maar Gävle ligt toch nog 75 km hier vandaan. "Slechts" drie kwartier met een snelheid die 10 km boven het maximaal toegestane ligt, en.......ter plaatse. Voor een groot land als Zweden is het een "kippeneindje". Om 06.15 uur deed Lena met een: "God morgon" de deur met een zwaai open. Mijn begeleidster voor vandaag was ziek, maar er waren genoeg anderen die het interessant genoeg vonden om die Hollander wegwijs te maken in hun zwembad. De hele ochtend in het binnenbad en om het buitenbad gelopen en aan de praat geraakt met "Janne (=Zweedse jongensnaam) en allemanne".
Omdat Lena mij een sleutelkoord had omgehangen met m'n toegangspasje met bijbehorende sleutelbos, was ik gelijk herkenbaar als "badpersonal". Logisch dus dat je dan wordt aangesproken. Met het geleerde Zweeds me verstaanbaar gemaakt en....... waarachtig begreep iedereen waar die Vliegende Hollander het over had.
In zo'n "gedwongen" situatie is het misschien wel de moeilijkste weg, maar wel de beste om een vreemde taal eigen te maken. Het was een heel leerzame ochtend, die véél mogelijkheden heeft voor de toekomst...........
's Middags met Jonas en Björn een peuter badje met RVS glijbaan schoongemaakt.
Dat had allang klaar moeten zijn, maar ach.......
Voordat we onder druk het bad schoon konden spuiten, eerst maar "even" een draadbreuk repareren. Nu is zo'n reparatie niet een grote opgave, maar zoek eerst maar uit wat de oorzaak van het niet functioneren van de hoge druk spuit is.
Na een uur overwerk was het bad schoon en kan het vullen en verwarmen morgen beginnen. Met een dag als vandaag zal dat géén probleem zijn, want het was een schitterende dag. Ook was het de eerste dag van de grote zomervakantie, dus het was al lekker druk, met name in het buitenbad.
Het was een dag met de wind mee. Soms kan de wind zo plat voor het laken zitten, dat je gaat planeren. Dat gaat het hardst, maar is ook het meest risicovol!
Maar wat is een risicoloos leven.........??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten