maandag 25 februari 2013

Zondag 24 februari

Wat gaat een week snel als het gezellig is! Vanmiddag Jantsje naar Arlanda gebracht, want "onze" vakantie was voorbij. (slik, pleng, snotter....) Om 13.20 uur vertrok Norwegian Airways en toen JP de grond kuste op Schiphol, reed ik de auto in de garage. Onderweg, op de terugreis, nog even langs de ICA voor wat vlees bij het avondeten en nu maar wachten op een berichtje dat ze veilig "thuis" is, rond half zeven.
Vandaag, voor een groot gedeelte van de dag, de zon gezien. Ze is al sterk, want de temperaturen stijgen naar plus zes. De sneeuw kan geen weerstand bieden, en alles (boven de 50) begint te druppen. Pakken sneeuw schuiven van de daken onder het geweld van "Oale Ype"(lees: zon) en de zwaartekracht. Onverwachts veroorzaakt dat klein mini-lawines, en daar de helft van. Dat het buiten warmer wordt, merk je binnen ook. Het houtkacheltje hoeft minder moeite te doen om het binnen behaaglijk te krijgen. Weer vroeg de gordijntjes dicht om de warmte lekker binnen te houden; o sa smûk.
Volgens de lokalen is de winter hier langdurig geweest met veel sneeuw en vooral vroeg. Hoewel het niet extreem koud is geweest, het kwik zakte niet verder dan min vijftien, is iedereen het er wel over eens; "genoeg is genoeg!" Echter: "maart roert zijn staart" en waarom zou het hier in Zweden anders zijn!?!
De zon gaat in ieder geval roodgloeiend onder en gooit een mooie gloed over het prachtige, bosrijke landschap.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten