donderdag 14 februari 2013

Donderdag 14 februari


Het pad naar de houtopslag is zo langzamerhand meer een "gang" geworden. Zolang de kruiwagen er door past blijft het kacheltje roken. Ondanks temperaturen van gemiddeld -7, kan ik het huis warm houden met één houtstokertje. Door het open trapgat en de gemetselde schoorsteen, is het boven ook behaaglijk. Hout stoken is een kunst, mede dankzij de stookcursus van Tigchelaar uit Reduzum. Vanmorgen 08.00 uur op en eerst de huishoudelijke klussen doen. Houtvoorraad bijvullen, stofzuigen, afwasmachine uitruimen, poezen verzorgen en natuurlijk snee........ ,juist. Als je het bijhoudt, valt het wel mee. In een uur had ik alles "aan kant".
Zie het maar als een "workout". De broekriem kan inmiddels twee gaatjes krapper. Tijdens het bijkomen even een "broodje Vilasig" (twee geroosterde witte boterhammen met cognacsmedwurst en ost) Toen snel een douche, want om één uur ging de schoolbel.
Het is een leuke klas met drie vrouwen en drie mannen; één vrouw uit Rusland, twee uit de Filipijnen. De mannen komen uit Engeland, Syrië en een Kossovaar. De twee lärare spreken voornamelijk Zweeds, om je te dwingen het te verstaan. Alleen als je een wanhopige blik werpt, strijken ze over het hart en leggen het (soms) in gebrekkig Engels uit. Beide zijn het echte "stripfiguren", zéér vermakelijk maar ook serieus bezig je de taal machtig te maken. Hoewel het in een gemoedelijke sfeer gaat, verwachten ze wel optimale inzet. Zal ook te maken hebben met het feit dat de scholing gratis is, inclusief boeken e.d. Vrijdags wordt er geen les gegeven, dus een lang weekend;-) Morgen Jantsje van Arlanda halen om 23.00 uur; wordt gezelluuugggggghhhhhh......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten