maandag 1 juli 2013

Zondag 30 juni 2013

Morgen begint het harde werken. Wekker op 04.00 uur, 05.00 uur rijden en 06.00 uur letterlijk en figuurlijk aan de bak (met zwembadwater).
Het wordt weer een mooie dag morgen, dus verwachten we véél zwemmers en andere recreanten. Het voordeel van vroeg beginnen is dat je ook weer "vroeg" thuis bent en optimaal de dag kunt benutten.
Vandaag dan nog maar even genieten van de vrijheid.
Van Martin, eigenaar van de www.ljusneforscamping.se, mocht ik een kano mee, de ljusnefors 1. De wind stond gunstig zodat ik de op de terug weg een duwtje kreeg. De heenreis voor in de kano, met de neus laag, anders waai je alle kanten op behalve de goede. Wat een prachtige natuur vanaf het water! Kraakhelder water tot wel anderhalve meter diep. De vissen zie je zo zwemmen tussen alle onderwater flora. Zoveel mogelijk aan hoger wal varen, kom je het ene na het andere eilandje tegen. Meestal onbewoond, soms met kleine vakantie/weekend huisjes.
Dat geeft altijd hele mooie plaatjes! Omdat de matige wind toch van achteren zou waaien, ga je steeds grenzen verleggen. "Wat zou er achter het volgende eilandje liggen?" "Nog even tot de volgende uitstekende rotspunt!" Bij de papierfabriek aangekomen het roer maar omgegooid, want daar lag een kabel met boeien. Dat was een juiste beslissing want een minuut later hoorde ik de hoorn blazen van een zojuist losgegooide zeesleper. Dat spul vaart zó snel, daar kun je niet tegen lopen, laat staan peddelen met de wind mee. Gelukkig hield hij flink stuurboord richting een groot zeeschip die de haven van Ljusne binnen wilde. Op een paar honderd meter uit koers, werd ik ingehaald door het zeeschip met twee slepers. Een veilige afstand, maar dicht genoeg erbij om je héél nietig te voelen. Nog even bescheiden picknicken op een verlaten eilandje en na vier uur weer afmeren bij de camping. Livet är inte så dumt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten