woensdag 3 juli 2013

Woensdag 3 juli 2013

"Vi ses i morgon, hej då!", verplicht om vandaag weer een verhaaltje te plaatsen. Nou ja, "verplicht". Het is zo langzamerhand een goede gewoonte geworden en gezien de aardige reacties is het geen straf!
Het is een leuke uitlaatklep en de roep om een boekje uit te geven wordt steeds groter. Ook een regionaal dagblad heeft belangstelling om de belevenissen hier in Zweden in een wekelijkse column op te nemen.
De eerste ligt al klaar ter beoordeling van de redactie, dus wie weet........
(Als het tot zover komt, laat ik het weten.)
Behalve gras etende, kotsende katten die dagelijkse om de meter een dode veldmuis thuis brengen, maak ik in en om huis niet zoveel meer mee.
Een acht uur vullende werkdag met twee uur reistijd, maakt met het opstaan en thuis komen de twaalf uur afwezigheid compleet. Toch gebeurt er wel wat, want in de afgelopen drie dagen hebben de buren hun spulletjes gepakt en staat er nu een leeg huis. Hoewel het bekend was dat ze gingen verhuizen, geeft het toch een dubbel gevoel.
Ze gaan maar vijftig kilometer verderop, maar een geestelijke moet nu eenmaal in z'n parochie wonen. Het huis staat te koop (Till salu), dus wie plannen heeft...........?!
Door de vakantieplannen van iedereen die ook maar enigszins verantwoordelijkheid draagt in het zwembad (www.fjarranhojderbadet.se),
"draait Rocco z'n kont aardig in het nest!'
Het is zoveel leuker dan ik had gedacht! Vanmiddag de hele dag, op eigen uitnodiging ;-), met de machinist meegelopen. De källare (kelder) van het complex beslaat nagenoeg het hele gebouw. Als ik de techneut tijdens de toer was kwijt geraakt, liep ik er waarschijnlijk nu nog. Zo groot, maar ook zo schoon en netjes, dat je een van z'n stokje gevallen ijsco zo kon opeten. Hoewel ik nog nooit in een zo grote machinekamer was geweest, gaf het een vertrouwd gevoel. In principe is het natuurlijk hetzelfde, alleen alles in meervoud. Als je de taal nog (lang) niet goed beheerst, is zo'n Zweedse machinist die mompelt en "snus" onder z'n snor heeft verstopt, moeilijk te verstaan. Omdat de materie mij niet onbekend is, zei ik af en toe maar: "Okej", zonder ook maar enig idee te hebben waar de man het over had. Neem daarbij het lawaai in zo'n ruimte mee, dan weet je waar het om gaat, of niet.....
(snus = fijngemalen tabak die in de mond wordt gestopt, bv onder de lip. Het zit in hele kleine zakjes ter grootte van een halve postzegel en door oplossing komt de nicotine vrij. Er wordt dus niet op gekauwd. Deze "sport" wordt zowel door mannen als door vrouwen beoefend. Een echtpaar dat beide sportief is heeft "ingen problem". Als één van beide er geen behoefte aan heeft.........blèhhh! ;-(
Morgen de geitenbende in huis maar even opruimen, voordat de "meer dan welkome gast" komt! ;-)
Vi ses..........sova gott! ('truste')

1 opmerking:

  1. Wij van www.onlinesnus.nl verkopen Thunder Tobacco dit is bijna het zelfde als snus het wordt alleen net op een andere manier gemaakt en is daarom toegestaan in Nederland. We verkopen zakjes "snus'' en losse snus.

    BeantwoordenVerwijderen