maandag 1 juli 2013

Maandag 1 juli 2013

Vandaag de eerste officiële werkdag, met toestemming van alle autoriteiten!
Hoewel nog in een "taalpraktijkplaats", gaat er druk vergaderd worden voor een vaste aanstelling. De tijd zit alleen niet mee, want menigeen met beslissingsbevoegdheid is of gaat met vakantie! Vooralsnog drie weken geduld opbrengen.
Wel staat er een bescheiden vergoeding tegenover en ook de heen- en terugreis wordt betaald. Geeft mij mooi een aantal weken de tijd om mij in te werken.
Vanmorgen om half zeven begonnen met Frieda om het perron van het subtropische gedeelte te schrobben. Er is wel een poetsmachine, maar met alle hoekjes en gaatjes staat die ergens in een hoek onder de spinnenwebben. Schoonmaken met de juiste middelen en gereedschappen is een kunst! Véél zeep, kale borstels en met "fleerwerk" kom je er niet. Daarna de huidvetten in drie binnenbaden verwijderen op de waterlijn en van het vijftig meter buitenbad met acht banen "slechts" de kopse kanten. Nee, ook in dat opzicht verschilt een zwembad in Zweden niet met Nederlandse baden. Het déja vu gevoel overheerste dan ook vandaag.
Des middags tot half vier toezicht gehouden in het buitenbad en alles aangegrepen om zoveel mogelijk Zweeds te spreken. Zowel met collega's als badgasten, vloog de middag om. Wat niet om- maar wel aanvloog, was de bruine tint. Het zonnetje deed weer goed z'n best. Als mieren op oorlogspad stroomde het bad vol met gasten.
Wat je in Nederland bijna niet meer ziet, maar hier nog gewoon is, zijn complete gezinnen die in het buitenbad aan dagrecreatie doen. Ben je een Hollandse toezichthouder, dan ben je een halve politieagent. Hier gaat alles met discipline.
Kinderen wachten rustig af tot het groene licht aangaat en gaan dan de glijbaan af!
Na sluitingstijd gingen we in Nederland kinderen ronselen om de zonneweide weer een opgeruimd aanzien te geven, in ruil voor ijs of chips. In "ons" zwembad loopt men rustig honderd meter om de snoeppapiertjes in de afvalbak te deponeren.
Papierprikken voor het personeel staat niet op het werkrooster.
Het zijn wel lange dagen, maar des te eerder is het donderdagavond elf uur.
Dan landt er op een Arlanda een vliegtuig van Norwegian Airways met een méér dan een welkome "gast!!".....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten