woensdag 6 maart 2013

Woensdag 6 maart


Vanochtend de nodige boodschappen gehaald bij de ICA, heb deze week "sportlov". (=voorjaarsvakantie of krokusvakantie) Dus deze week flink aan de thuisstudie voor m'n eerste toets. Mikmak is tevreden en ik wilde dat ik kon toveren ;-(
Vanmiddag, nadat ik gedaan had wat ik allemaal moest doen, een tochtje gemaakt in de omgeving. Langs de oostkust, door het bos richting Bergvik en langs plaatsjes als MO en VRETEN, terug naar huis via Söderala. Rond kwart over vijf een prachtige zonsondergang gezien, alsof Bollnås in lichterlaaie stond.
Bij thuiskomst een lekkerbord "stopva'f" (=stopverf) gemaakt, zoals wij in het Groninger land zeggen. Gekookte aardappelen, een blikje bruine bonen (waar Bartje niet voor wilde bidden), gebakken ui met spekjes, verse worstjes, augurk en zilveruitjes. Aardappelen en de bonen lekker stampen, de rest erover heen draperen plus een beetje senap (=mosterd) en smullen maar!!
Voor (tijdelijke) alleenstaanden is het wel belangrijk dat je er goed bij drinkt en je telefoon binnen handbereik hebt. Het heet niet voor niets: "stopverf!" De stoelgang stagneert daarna ook voor een dag of tien en dan weet je hoe een struisvogel zich voelt. Maar wel zéér voedzaam en........spaart toiletpapier!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten