woensdag 27 maart 2013

Woensdag 27 maart

Op school was het vandaag feest! Påskfest, als voorloper van de aankomende påsklov. Geen vervoegingen van werkwoordsvormen of wanneer is een zelfstandignaamwoord een "en" -woord of een "ett" -woord, maar gewoon een gezellig samenzijn in het teken van Pasen. Nu is dat voor iemand die, met alle respect, niets met Pasen heeft al een hele gang, toch was het leerzaam om te zien hoe verschillende culturen omgaan met dit toch christelijke feest!
Opvallend was ook wie er wél was, maar vooral ook wie er niet was om die reden. (bijna) Iedereen had wat lekkers meegenomen, zoals verzocht was door de "snälla hexa".;-)
Voordat het zover was om dit te nuttigen, moesten er eerst eieren beschilderd worden en uitgeblazen. Daarna de Paastakken versieren, even een kleine pauze en dan: "aanvallen!"
Dat was het dus ook, en voor mij gelukkig tijd om te vertrekken....
's Middags maar weer even flink met de grote voorjaarsschoonmaak aan de gang in het fritidshus, en 's avonds de inhoud van de uitgeblazen eieren gebakken. Even FB-ken en skypen en dan weer een paar afleveringen van "Reilly" bekijken.
( Een legendarische, op waarheid gebaseerde verfilming van een meesterspion. Sam Neill speelt Sidney Reilly, een van de grootste spionnen die ooit voor de Britten heeft gewerkt en de eerste op internationaal vlak. Door zijn gedurfde contraspionageactiviteiten veranderde Reilly de loop van de wereldgeschiedenis).
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten