zaterdag 1 september 2012

Vrijdag 31 augustus

Boodschappen doen in de lokale supermarkt lijkt hier een mannenzaak: elke keer als we de Coop in Ljusne binnenstappen, zitten er een paar oude mannetjes te roddelen (denken we, want we verstaan het nog niet...). En ook in de winkel zelf spotten we vaak (oudere) mannen. Echt opvallend, vinden wij. En ze nemen er ook uitgebreid de tijd voor, begroeten elkaar alsof ze elkaar in geen weken gezien hebben. Misschien dat de vrouwen af en toe even de handen vrij willen hebben? Of dat de mannen hun vrouwen ontvluchten?
Wat je hier ook ziet, is dat er gerust een stuk of 6 klanten in de rij kunnen staan, zonder dat er een extra kassa geopend wordt. Zelfs als je 'snel' even iets moet halen, moet je er toch rekening mee houden dat je waarschijnlijk meer tijd kwijt bent dan je graag wilt. Aan de andere kant kunnen er bij de grote supermarkten in Söderhamn zo 3 kassa's open zijn, terwijl er maar 1 of 2 klanten aan het afrekenen toe zijn. Dat zie je in Nederland niet: daar worden de kassa's direct gesloten...

Verder een chill-dag vandaag, noodgedwongen. De hele ggdag geregend. Maar goed voor de natuur, moet je maar denken. Blijkbaar houden de weergoden rekening met het "oude lijf" (Roel), kan die even in de reset. Maar zelfs als het regent, is het hier mooi!


                      Een klein stukje van onze 'voortuin'...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten