zondag 26 mei 2013

Zaterdag 25 en zondag 26 mei 2013

Kan er ook niks aan doen, maar het was weer een even mooie dag als gisteren en eergisteren.
Onderweg naar de zaterdagse boodschappen maar even langs de mooie havenplaatsjes, waar de vele booteigenaren druk doende waren om hun uitgepakte en opgepoetste vaartuigjes het ruime sop te laten kiezen. Men stond keurig in de rij te wachten, totdat de kraan het ene na het andere bootje de waterdoop had gegeven. Anderen konden via de trailerhelling zelf hun troetelkind te water laten, maar ook daar stond een file. Enkelen hadden hun zeiler op het droge al half opgetuigd en konden na de tewaterlating dan ook op het matige briesje met gehesen zeilen de haven verlaten.
Na thuiskomst had de wasmachine zijn taak ook volbracht en gelijk maar even op het balkon opgehangen. Toen het laatste witgoed aan de lijn hing, was het eerste alweer droog!
De zondag verliep anders dan ik me had voorgenomen. Onder het motto: "Carpe Diem" stond de wekker op 08.00 uur. Na meerdere verwoede pogingen lukte het niet om de voeten op het kille zeil te krijgen. De repteerfunctie deed het ook niet, of het kwam door de nachtfilm waarin mensen werden gevierendeeld, die steeds slaapzand in de ogen strooide. Het was een typische zondag, waarop niets lukte en alles verkeerd ging. Toch stug door gaan, maar pas om half vier kwam de inspiratie en liep alles gesmeerd. Maar ja,...... toen was de dag zo goed als om. Dan de buurman, die heeft de hele middag het gras gemaaid met een met de hand te duwen motormaaier. Oorkleppen op, met ingebouwde radio, korte broek en sandalen en af en toe een Zweedse vloek als de motor weer eens afsloeg. Moet allemaal kunnen op een zondag, zelfs voor een dominee. Maar je verwacht het niet, hè!
De "zeeuwmeeuwen" hebben het nog steeds druk in de elektriciteitspaal.
Ze bouwen daar een nest en wie te dichtbij komt, wordt op een verschrikkelijke manier uitgekafferd. Alsof je met je volle verstand in een levensgevaarlijke stroompaal klimt voor wat meeuweneieren ;-( "Vuile tiefieootjuuuh....." (dit laatste voor de Bert Visscher kenners).

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten