maandag 22 september 2014

Van dieren en nog wat...

Na de regelmaat van elke week een column plaatsen, valt het tegen om geregeld verslag te doen van onze belevenissen, maar we proberen het toch!!
Nadat Roel een paar maanden geleden zijn eerste elanden in het wild had gespot, heeft Jantsje nu ook de primeur gehad. Op de weg terug van het fantastisch goede restaurant in Axmarbrygga stond er eentje te grazen, een meter of tien vanaf de weg. Jammer genoeg geen geschikt plekje om te stoppen voor een foto én het werd al snel donkerder, maar gezien is gezien! Het blijft een fantastische ervaring met de beestjes hier om ons heen. Vorige week nog een paar keer een eekhoorn achter in de tuin, eerst achtervolgd door kat Bully en later door Rookie. Bully blijft natuurlijk ons sneue aapje, want hij klom van puur enthousiasme in een boom (wat hij anders nóóit doet) en durfde er toen niet meer uit. Tja, het was ook wel een hoogte van ong. 2,5 meter, dus heel eng natuurlijk! Roel moest er met een ladder aan te pas komen om onze dappere klimmer te redden. Voorlopig maar niet weer op eekhoornjacht, Bully!
Het begon er al enigszins herfstig uit te zien om ons heen en vannacht is de herfst qua weer ook echt begonnen. We werden wakker van enorme regenbuien en megaharde wind. Vandaag was het weer wat rustiger en gelukkig weer een zonnetje, maar het ziet er naar uit dat de (na)zomerse temperaturen nu echt voorbij zijn. Vorige week stonden we nog lachend een selfie te maken, met een strakblauwe lucht op de achtergrond. En nu maken we ons op voor de winter... Tja, gisteren is de eerste Zweedse sneeuw gevallen. Weliswaar in Kiruna, zo'n 1000 km ten noorden van ons, maar toch...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten