dinsdag 25 juni 2013

Maandag 24 juni 2013

Eerst een stevig ontbijt voordat de noeste arbeid begint. Het was om 07.15 uur al zo warm, dat de Hollandse hagelslag begon te smelten en van het Griekse brood afliep. Glaasje sap, 2 kopkes thee en toen blies de werkfluit. Na twee weken "leegstand" moet het verhuurhuis even weer een schoonmaakbeurtje voor de nieuwe gasten die morgen aankomen. Gisteren de laatste campergasten uitgezwaaid. Op één van m'n laatste werkdagen in Nederland visitekaartjes uitgedeeld en dat leverde een oud-collega van Connexxion op, die samen met z'n vrouw drie dagen de Midzomernachtdagen hebben uitgezeten. Die laten zich nu weer rustig afzakken richting Dokkum.
Gisteravond moest het afval worden verzameld, want op maandagochtend komt de vuilniswagen de container - om de week - legen. Toen ik net de laatste restproducten in de groene afvalbak wilde gooien (er is maar één kleur, want scheiden van organisch en ander afval kennen ze hier eigenlijk niet) ging de deurbel! Twee oude bekenden uit Kollum, die op doorreis waren vanuit de poolcirkel, kwamen even buurten. Ze stonden op de www.ljusneforscamping.se  en toonden hun belangstelling. Toch wel grappig hoor, dat onverwachte bezoek uit die hoek. Ook die zijn vandaag weer vertrokken naar het "heitelân". Het zijn "Zwedengangers", dus die zie ik nog wel een keer terugkomen.
Als het huis weer spic en span is moet de zitmaaier weer van stal, want met 's avonds en 's nachts een buitje en overdag zon heeft het gras géén kunstmest nodig. Bruin worden op de åkgräsklippare... Sorry Nederland ;-)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten